Kásler Miklós
Megosztás
2018.10.4. |

A Párbeszéd írásbeli kérdésben fordul Kásler Miklós miniszterhez amiatt, mert a korábban az intézményből kirúgott neves szívsebész egyik betege meghalt, amiért az nem kapta meg időben a szükséges életmentő műtétet. A Párbeszéd a Kardiológiai Intézet főigazgatójától is tájékoztatást kér.

A szívsebész Székely László heti 2-3 műtétet végzett el, ám a kirúgása után a Honvédkórházból érkező új orvos csak heti egy műtétet tud vállalni. Ez vezetett ahhoz, hogy Székely egyik súlyos beteg páciense meghalt.

Miközben ismét nap, mint nap fordulnak elő az egészségügy működésképtelensége miatt fennakadások, a kuruzsló és a tízparancsolatot szajkózó Kásler Miklós még mindig miniszter lehet, és úgy tűnik, nem érez semmiféle felelősséget ezek miatt az esetek miatt. A Párbeszéd szerint haladéktalanul vizsgálatot kell indítani ebben az ügyben és el kell távolítani a kormányból Kásler Miklóst, hogy tevékenységével ne okozhasson még több tragédiát.

Miközben a kormány épp most költ el hatmilliárd forintot a propagandája terjesztésére, addig folyamatosan pénzt vonnak ki az egészségügyi ágazatból. A sorosozó kampányok helyett Orbánéknak ideje lenne végre észhez térni, és az emberek valódi problémáival foglalkozni!

 

Párbeszéd

Csatlakozz!