Tordai Bence
Megosztás
2018.6.26. |

A Párbeszéd azt javasolja, hogy tegyék adómentessé a munkabérek egy részét, és így kompenzálják azt a bevételkiesést, amit a munkavállalók a cafeteria átalakítása miatt szenvednek el.

    Tordai Bence képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a Fidesz "kinyírja" a cafeteriát, pedig annak körét éppen a kormány bővítette az elmúlt években. 
    Arról, hogy jövőre a SZÉP-kártya marad az egyetlen kedvező adózású cafeteriaelem, azt mondta: a Párbeszéd egyetért azzal, hogy csökkentsék az adminisztrációs terheket, azzal viszont nem, hogy a változtatások miatt csökkenjen a munkavállalók bére.
    Hangsúlyozta, ha eltörlik a juttatások kedvező adózását, akkor több tízezer forintos kár érheti a munkavállalókat, elsősorban a kis- és közepes jövedelműek járnak rosszul.
    A Párbeszéd indítványa az ügyben egyelőre még nincs véglegesen kidolgozva, Tordai Bence elmondása szerint várhatóan azt javasolják, hogy a fizetésekből havonta 50-100 ezer forintot tegyenek adómentessé.
    A politikust reagáltatták arra, hogy hétfőn az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) nagy többséggel elfogadta a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló különjelentést. Tordai Bence kijelentette: a Párbeszéd már évek óta azt mondja, hogy "egy hibrid rezsimben élünk, ez már nem egy demokrácia", és most már az EU-ban is készült egy hivatalos papír arról, hogy "Orbánék lebontották a demokrácia fontos elemeit".

 

MTI

 

Csatlakozz!