Karácsony Gergely
Megosztás
2017.6.8. |

Karácsony Gergely szerint értelmetlen és átgondolatlan a kormány azon terve, amely szerint a tízemeletes panelházak felső szintjeit lebontanák. A Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a panelek lebontása helyett, a lakások komfortját növelné, a paksi bővítésre szánt 4000 milliárd forint negyedéből a teljes magyar lakásállományt megújítaná.

Mint ismert a kormány meglebegtette a tízemeletes panelházak felső szintjeinek lebontásáról szóló terveket, ám ez egy teljesen torz elképzelés akár a panelproliktól rettegő Kövér László, akár maga a miniszterelnök jelenti be. A teljesen átgondolatlan és sok  kockázatot magában rejtő projekt rendkívül sokba kerülne és nem hozna minőségi javulást a lakások komfortját illetően.

A kormány javaslatával szemben a Párbeszéd "Mindenki Számít!" című programját ajánlja. A paksi bővítésre szánt 4000 milliárd forint negyedéből a teljes magyar lakásállományt korszerűsíteni lehetne, 100 ezer magyar munkahely megteremtésével. Ezzel nem csak értékesebbé válna a lakásállomány, hanem nőne a komfort, javulna az életminőség, csökkenne az energiafüggőség és a környezetszennyezés. 

Bár a rekonstrukciós programnak lennének kárvallottjai is: a  fideszes oligarchák és Mészáros vállalkozások, mégis az emberek jól járnának. A Párbeszéd ezért minimum évi 200 milliárd forintot költene lakásfelújítási programra, amely 20-30 százalékos lakossági energiaár csökkenést jelentene a panelházak lakóinak. 
   
Budapest-Szeged, 2017. június 8.
Párbeszéd Sajtó

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!