Tállai András benzinügye
Megosztás
2017.11.14. |

A Párbeszéd nem olyan országot akar, ahol befolyásos kormányzati politikusok és az állami szabályozástól függő vállalatok közötti alkuk döntik el, hogy melyik választókerületben, mennyiért adják a benzint. Ezért a párt panaszt tett a mezőkövesdi benzinár-csökkentés és Tállai András NAV-elnök hétvégi kijelentése miatt a versenyhivatalnál.

Rendkívül veszélyes precedenst teremtett, hogy az adóügyekért felelős államtitkár és a NAV-elnök, Tállai András „elintézte”, hogy Mezőkövesden a benzin ára 11 forinttal, míg a gázolajé 5 forinttal csökkent. Ha hagyjuk, hogy a politikusok így jutalmazzanak választókerületeket, akkor azt is hagyjuk, hogy így büntessenek, ha éppen kedvük tartja. Biztos, hogy azt szeretnénk, hogy ekkora hatalmuk legyen a kormányzati politikusoknak? Biztos, hogy ilyen országot akarunk, ahol ennyire kiszolgáltatottak vagyunk a hatalomban lévők jó- és rosszindulatának?

A Párbeszéd olyan országot szeretne, ahol a tisztességes árak nem a kormányzati szereplők „közbenjárásán” múlnak. A párt ezért panaszt tett a Gazdasági Versenyhivatalnál, hogy vizsgálja ki, milyen alapon kér üzemanyag-árcsökkentést a NAV elnöke, és Tállai András milyen jogszabályi felhatalmazás alapján befolyásolja a piacon működő vállalatok által alkalmazott árakat. A Párbeszéd annak kivizsgálására is kérte a GVH-t, hogy árképzésével eleget tett-e, tesz-e a Mol Mezőkövesden a tisztességes üzleti magatartás követelményeinek.


Budapest, 2017. november 14.
Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
Csatlakozz, hogy legyen Karácsony!