Megosztás
2016.7.27. |

A Párbeszéd Magyarországért elfogadhatatlannak tartja, hogy az ügyészség nem hajlandó nyomozást indítani a Rogán Antal ellen Portik Tamás bíróságon tett vallomása alapján, ezért élni fog a jogorvoslati lehetőséggel: panaszt tesz az ügyészség elutasító határozata miatt.

 

 

 

Amint az a sajtóban is megjelent, az ügyészség nem tartja megalapozottnak a gyanút, mivel szerintük Portik nem tárta fel egyértelműen az esetlegesen elkövetett bűncselekmény körülményeit. A Párbeszéd Magyarországért szerint az ügyészség ezzel a hivatkozással kitette a kirakatba, hogy nem hajlandó elvégezni a feladatát, ha kormánypárti politikusokról van szó.

 

 

A részletek feltárására viszont éppen egy nyomozás nyújtana lehetőséget. Ennek keretében a nyomozóhatóság feltehetne Portik Tamásnak tisztázó kérdéseket, így kiderülhetnének a bírósági vallomásával kapcsolatos esetleges ellentmondások. Emellett új információk begyűjtésére, a tanúk meghallgatására és szembesítésre is sor kerülhetne.  A párt ezért panasszal fordul az ügyészséghez a nyomozás elutasításáról szóló határozat miatt.

 

 

A Párbeszéd  a kormányváltás esetén továbbra is elkötelezett egy független korrupcióellenes ügyészség felállítása mellett. A jelenlegi ügyészség ugyanis, mint  azt a Vizoviczki-ügy esetében is láthatjuk, az alvilággal történő vádalkuktól sem riad vissza annak érdekében, hogy a korrupt fideszes politikusok ügyeit eltussolja. Egy tisztességes országban azonban nemcsak Rogán Antal, hanem  a bűnöző kormány távozása is elvárható.

 

Budapest, 2016. július 27.

Barabás Richárd

a  Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja, önkormányzati képviselője
 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!