Megosztás
2017.5.12. |

A Párbeszéd Magyarországért társelnöke arra kéri a kormányt, hogy idén és jövőre is ötven százalékkal emeljék meg az egészségügyi szakdolgozók bérét.

    Szabó Tímea budapesti sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, pénteken ünneplik az ápolók nemzetközi napját, de - szavai szerint - ez Magyarországon nem ünnep, hanem "a megalázottság, a kiszolgáltatottság napja". 

    A társelnök úgy fogalmazott: a kormány "hiába hazudja azt", hogy béremelésekkel segíti a kórházi dolgozók életét, ezek a béremelések későn jöttek és csak kismértékűek. Hozzátette, hogy 2004 és 2010 között 36 százalékkal emelkedtek az egészségügyi dolgozók bérei, de 2011 és 2016 között már csak 30 százalékkal.

    Hiába emelte a kormány a minimálbért nettó 84 ezer forintra, a garantált minimumjövedelmet pedig 107 ezer forintra, ebből a pénzből nem lehet megélni, ráadásul az intézkedés növelte a bérfeszültséget az egészségügyi szektorban - értékelt. Arra, hogy az Emmi parlamenti államtitkára közölte, az elmúlt öt évben átlagosan 84 ezer forinttal nőtt az ápolók bére, Szabó Tímea úgy reagált: Rétvári Bence nem mond igazat, jobban tenné, ha megnézné a Központi Statisztikai Hivatal adatait, ahelyett, hogy "hasraütésszerűen bemond néhány számot".

 

Budapest, 2017. május 12., péntek (MTI)

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/


Csatlakozz, mert tenni kell!