Megosztás
2015.12.14. |

  A Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke ötvenmilliárd forinttal javasolja megemelni a gyermekétkeztetés jövő évi forrásait. Szabó Tímea hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján  közölte, hogy az ehhez szükséges pénzt az olimpiarendezésre szánt keretből és a közmédia állami támogatásából csoportosítaná át.

 

    A független képviselő hozzátette, módosító indítványa kötelezné az önkormányzatokat arra, hogy a rászoruló - a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő - gyermekek számára minden hétvégén és a szünidő teljes időtartama alatt biztosítsák a napi egyszeri meleg étkezést. 
    A politikus szerint a gyermekvédelmi törvény javasolt módosítása nem tartalmaz érdemi plusz támogatást, és árt "az éhezők ügyének", hiszen míg eddig a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülőket támogatták, a jövőben csak a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket fogják. Szabó Tímea azt is problémásnak nevezte, hogy a törvényjavaslat alapján az önkormányzatoknak csak a szünidő két napján kötelező biztosítani a rászoruló gyermekek étkeztetését.
    

  A politikus reagált arra is, hogy a Fidesz választmányi elnöke a kormánypárt vasárnapi kongresszusán azt mondta, "szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk". Szabó Tímea szerint ezzel Kövér László hadat üzent a magyar nőknek és az ilyen mondatokból egyértelműen a "focimeccs utáni férfiöltözőszag és -hangulat árad". A képviselő azt kérte, hogy a házelnök vonja vissza kijelentését, a kormánytagok pedig határolódjanak el attól. 
    A Fidesz-kongresszusa a "gyűlöletkeltés és a gyűlölet kongresszusa volt", mert miközben az orvosok ötöde külföldre távozott és ennél is több nővér mond fel, addig a kormány visszautasítja, hogy a valóban létező és komoly problémákkal foglalkozzon - értékelt Szabó Tímea, aki szerint az ország akkor tudna gyarapodni, ha "a kormánypárti képviselők egy kicsit kevesebbet lopnának".


MTI 2015. december 14., hétfő 13:33

 

 

 

Új. Bal. Zöld.