Megosztás
2015.12.17. |

  A Párbeszéd Magyarországért (PM) szakszóvivője szerint az embereket ösztönözi kell arra, hogy gyermeket vállaljanak, nem pedig "lefizetni őket".

 

 

    Barabás Richárd, aki sajtótájékoztatót is tartott a témában, csütörtökön azt mondta az MTI-nek, hogy a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kiterjesztése a kommunizmus legkínosabb időszakát idézi, mert akkor lehetett hallani, hogy a családok az anyagi juttatások miatt vállaltak gyermeket.
    A politikus úgy fogalmazott: egyfelől senkitől nem lehet elvárni, hogy előre tudja, tíz éven belül három gyermeke születik, másfelől pedig kizárják a támogatotti körből az egy vagy kétgyermekes családokat. Hozzátette, hogy meglátásuk alapján a Fidesz összes eddigi családpolitikai intézkedése kudarcot vallott.
    PM szerint is ösztönözni kell a gyermekvállalást, de ehhez egy olyan országot kell teremteni  amelyben a szülők biztonságban tudják felnevelni gyermekeiket - szögezte le. Ehhez szükség van arra, hogy a férfiak és a nők egyenjogúságot élvezzenek a munkaerőpiacon - közölte. Emellett támogatni kell a családbarát munkahelyeket, az óvodák és bölcsődék építését valamint jelentős és radikális mértékben meg kell emelni a családi pótlékot és a fizetéseket - sorolta javaslataikat.

 

 

Budapest, 2015. december 17., csütörtök (MTI)

 

Új. Bal. Zöld.