Megosztás
2013.9.7.

Az Orbán-kormány politikája miatt Magyarország egyre inkább eltávolodik a fejlett országoktól: az elmúlt években tizenegy helyet csúsztunk vissza a Világgazdasági Fórum rangsorában. A 2010/2011-es rangsor szerint Magyarország a világ 52. legversenyképesebb országa volt, mára a 63. helyen áll.

kép forrása: www.portfolio.hu

Orbán Viktor három évvel ezelőtt még arról beszélt, hogy 2014-re az első harminc helyezetten belül szeretné látni Magyarországot. Erre nagyjából akkora esély maradt, mint a munkahelyteremtő ígéretek beváltására.

A mai magyar kormány nem érti a versenyképesség fogalmát. Azt hiszik, hogy az alacsony személyi jövedelemadóval, az oktatás, a közszolgáltatások leépítésével versenyképessé lehet tenni az országot. Nem, nem lehet. Viszont tönkre lehet tenni.

Az Együtt-PM szerint a versenyképességet leghatékonyabban az emberekbe történő befektetéssel, oktatással, egészségügyi és szociális szolgáltatásokkal lehet növelni, mindazzal, amit az Orbán-kormány leépít. A kormány politikája Magyarország fejlődése, a jövőnk elől veszi el a lehetőségeket.

Scheiring Gábor országgyűlési képviselő, az Együtt-PM szakpolitikusa

 

 

2013.09.07