Megosztás
2015.1.12. |

Orbán Viktor tegnapi párizsi kijelentésével ismét bebizonyította, hogy kormánya példaképnek tekinti a szélsőjobb politikáját, és hazánkat egy elszigetelt, az európai államok által kitaszított országgá kívánja tenni. A PM határozottan elítéli a miniszterelnök szavait, és meggyőződésünk, hogy egy sokszínű, különböző kulturális tulajdonságokkal és háttérrel rendelkező közösség erősíti és előreviszi Magyarországot. Orbán tegnapi kijelentésével kimondta azt is, hogy a külföldön dolgozó több százezer magyarnak szerinte nincs helye Európa más országaiban. 

 

"Nem akarunk tőlünk különböző, kulturális tulajdonságokkal és háttérrel rendelkező jelentős kisebbséget látni magunk között, Magyarországot szeretnénk Magyarországként megtartani" – mondta Orbán. Hozzátette: “…amíg ez a kormány van, addig biztosan nem fog megtörténni, hogy a bevándorlók célpontjává váljon Magyarország”. 

 

A PM emlékezteti a miniszterelnököt, hogy Magyarország egy átfogó integrációs politika teljes hiányának következtében sosem volt a bevándorlók számára vonzó célpont. Még a menekült státusszal rendelkező emberek sem tudnak évtizedek óta beilleszkedni a kormány ellenséges hozzáállása miatt, így az itt élő külföldiek száma elenyésző. Sajnos menekültpolitika tekintetében számos európai ország már nem is tekinti Magyarországot biztonságos országnak, félve attól, hogy hazánk visszaküldi még a háborúkba is az onnan jogosan menekülőket. 

 

Orbán Viktor tegnapi kijelentése nem csak szégyen hazánk számára olyan országok előtt, mint Franciaország, Nagy-Britannia vagy Németország, melyek gazdasága erősen támaszkodik a külföldi munkaerőre, de azt is jelenti, hogy a miniszterelnök nem tartja legitimnek annak a sok százezer magyar munkavállalónak a tevékenységét, akik elsősorban a Fidesz-KDNP hazánkat nyomorba taszító gazdaságpolitikája miatt kényszerültek külföldön munkát vállalni. 

 

A PM felszólítja Orbán Viktort, hogy vonja vissza tegnapi kijelentését, fejezze be a szélsőjobbhoz való dörgölőzését, és ne menjen szembe a magyarok akaratával, hogy hazánk Európa része legyen nem csak gazdaságilag, de kulturálisan is. 

 

Budapest, 2015. január 12.

 

Szabó Tímea, országgyűlési képviselő,

a PM társelnöke