Megosztás
2013.7.9.

A Világbank néhány napja közzétette a 2012-2013-as bruttó nemzeti jövedelem alapján (GNI) elkészített besorolását. Ennek értelmében az egész világon csak Dél-Szudán és Magyarország lett szegényebb. Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért felszólítja a kormányt, hogy azonnal állítsa le szegényellenes ámokfutást, és vezesse vissza az országot a megérdemelt fejlődési pályára.

A jelentés szerint Magyarország tavaly visszacsúszott a magas jövedelmű országok közül a közepesen magas jövedelmű országok sorába. Ezekkel a mutatókkal uniós szinten, de még a régióban is az utolsók között kullogunk.

Az Orbán-Simicska rezsim lenyúlja az emberektől a trafikokat, a földet, a patikákat és a takarékszövetkezeteket, és miközben csak a saját haverjainak osztogat, egy maffia-kormányzással szegénységbe taszította az ország nagy részét.

Az Együtt-PM szerint, azonnali és gyökeres gazdaság- és társadalompolitikai fordulatra van szükség. A választási szövetség ezért megszűnteti a szegényeket sújtó egykulcsos adót, bevezeti a garantált minimumjövedelmet, és a megbélyegző jelenlegi közmunkarendszer helyett egy valós munkahelyteremtő programot indít, amely hosszútávon biztosítja a vidéken és szegénységben élőknek is a megélhetést. Az álláskeresési járadékot 90 napról 9 hónapra emeljük, és igazságosabbá tesszük a családi adókedvezményt.

 

Szabó Tímea országgyűlési képviselő,

a PM társelnöke, az Együtt-PM elnökségi tagja

 

Forrás:MTI