Megosztás
2014.3.10.

Orbán Viktor ma elhangzott beszéde szerint a közmunka „kapu a munka világába”. Jó lenne, ha a miniszterelnök az igazat mondaná, ugyanis a közmunka jelenlegi rendszere nem teszi lehetővé az elsődleges munkaerőpiacra történő belépést. A közmunka ebben a formában megbélyegző, kizsákmányoló és sérti az emberi jogokat is.

Az Együtt-PM szerint felháborító, hogy a kormány  arra használja a közmunkát, hogy ezzel szépítsék az amúgy drasztikus foglalkoztatottsági adatokat. Orbán pontosan tudja, hogy nem az igazat mondja, ugyanis a közmunka megbélyegző, kizsákmányoló és sérti az emberi jogokat is.

Álláskeresési ellátásokra a kormány csak hatvan milliárd forintot fordít, miközben a közmunkaprogram finanszírozására ennek háromszorosa áll rendelkezésre. Az Együt-PM szerint hosszabb ideig tartó álláskeresési járadékra van szükség, így a közmunkára is kevesebbet kell majd költeni.

Az Együtt-PM meggyőződése, hogy haladéktalanul le kell számolni az Orbán-rendszer szociálpolitikájával, mely egyet jelent a szegényekkel szembeni büntetőexpedícióval . Kormányra kerülésünk után nem a szegények, hanem a szegénység elleni küzdelem lesz munkálkodásunk alapja.

 

Budapest, 2014. február 24.

 

Együtt-PM Sajtó