Orbán Viktor
Megosztás
2018.10.3. |

Orbán Viktor mentelmi jogát fel kell függeszteni és hivatali vesztegetés elfogadásának alapos gyanúja miatt bíróság elé kell állítani!

 


Kocsis-Cake Olívio, a Párbeszéd képviselője arra kérte a Mentelmi Bizottságot, hogy foglaljon állást Orbán Viktor magánrepülős útjaival kapcsolatban. Az Indexhez eljutott beadvány szerint a bizottságnak azt a kérdést kell eldöntenie, hogy A MINISZTERELNÖK RÉSZÉRE JUTTATOTT INGYENES REPÜLŐÚT AJÁNDÉKNAK MINŐSÜL-E VAGY SEM

Kocsis-Cake, aki egyébként a bizottság alelnöke is, arra kíváncsi, hogy Orbán Viktornak (vagy más képviselőknek) szerepeltetnie kell-e jövő évi vagyonnyilatkozatában "az olyan ajándékokat, amelyek valamely, a képviselői tiszteletdíjat meghaladó értékű szolgáltatás igénybevételére vonatkoznak (nem tárgyiak)".

A politikus beadványában jelezte, hogy a vagyonnyilatkozatokról szóló törvény értelmében az országgyűlési képviselőknek nyilatkozniuk kell a képviselői megbízatásukkal összefüggésben kapott ajándékokról is. 

 

Kocsis-Cake szerint az állásfoglalást az is indokolttá teszi, hogy Gulyás Gergely a múlt heti kormányinfón azt állította, hogy Orbánon múlik, beleírja-e vagyonnyilatkozatába a Garancsi István vendégeként megtett, óránként egymillió forintba kerülő repülőutakat. "Gulyás Gergely állítása szerint nem tudja, hogy ezek a repülőgépes utak nevezhetők-e egyáltalán ingyenes juttatásnak vagy sem" – írta beadványában a politikus.

 

Forrás: index.hu

 

Csatlakozz!