Megosztás
2014.9.27. |

Az Együtt-PM Szövetség választ követel arra a kérdésre: miért nem a nyár folyamán oldotta meg a magyar gázellátást a kormány, miért csak most lett sürgős ez az ügy? Tudni szeretnénk azt is, mivel indokolható, hogy a berlini háromoldalú tárgyalás előtt jelentenek be egy ilyen súlyú döntést? Logikus magyarázat csak egy lehet: Orbán Putyin kottájából játszik.

Miközben az Európai Bizottság üzenete világos: minden uniós tagállamnak elő kell segítenie, hogy az Ukrajnából érkező gázáramlást meg lehessen fordítani, vagyis meg kell teremteni a fordított irányú gázszállítások lehetőségét, Magyarország ezt nem teszi meg. Az ukrán fél bejelentette: ha a magyarok nem adnak gázt, akkor majd a szlovákoktól szerzik be. 

Orbán Viktor a jelenlegi helyzetben nem csupán az oroszok kottájából játszik, de Vlagyimir Putyin helytartójaként viselkedik. Az Együtt-PM szerint ez tűrhetetlen és felháborító. Felszólítjuk a kormányt, hogy haladéktalanul oldja meg a magyarországi gázellátás problémáját, és ne ítélje fagyhalálra kárpátaljai honfitársainkat se!

 

Budapest, 2014. szeptember 27.

Együtt-PM Szövetség