Szabó Tímea
Megosztás
2017.3.1. |

Orbán Viktor szerint a Párbeszéd Alapjövedelem javaslata hazánk „bonyolult etnikai viszonyai” miatt elképzelhetetlen, és nem fér bele a kormány munkaalapú elképzeléseibe. A Párbeszéd meggyőződése viszont, hogy az Alapjövedelem pontosan azoknak a dolgozó millióknak segít, akiket a miniszterelnök az elmúlt években jobbágysorba taszított.  

Orbán Viktor tegnapi szavai szembemennek a magyar emberek akaratával, akiknek egy tavalyi felmérés szerint 76%-a támogatja az Alapjövedelem bevezetését. Ráadásul méltatlan és elfogadhatatlan egy miniszterelnöktől, hogy etnikai konfliktusként jelenítse meg a szegénység problémáját, ami négy millió ember érint hazánkban.

A Párbeszéd korábban bemutatott Alapjövedelem javaslata azonnali megoldást kínál a szegénység felszámolására és a dolgozók millióinak megbecsülésére. Míg a kormány azzal büszkélkedik, hogy a minimálbér nettóját felemelték 84 ezer forintra, addig az Alapjövedelem bevezetésével a nettó minimálbér összege meghaladja a 110 ezer forintot. A többkulcsos adó visszaállításával pedig minden dolgozónak is legalább 30 ezer forinttal több lenne a fizetése, mindezt az államháztartás egyensúlyának megtartásával.

A Párbeszéd azt üzeni Orbán Viktornak, hogy mellébeszélés helyett hajtson fejet a magyar emberek akarata előtt, és vezesse be a mindenkinek megélhetést biztosító Alapjövedelmet!

Budapest, 2017. március 1.

Szabó Tímea,

a Párbeszéd társelnöke

országgyűlési képviselő

 

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!