Megosztás
2014.11.21. |

A Fidesz-kormány végre kimondta: átverték a 3 millió kifosztott magánnyugdíj-pénztári tagot – nem lesznek egyéni nyugdíjszámlák. Ezzel megszegték a saját országgyűlési döntésüket és kormányhatározatukat is. A PM várja a felelősök megnevezését.

Orbán Gábor államtitkár megerősítette az Inforádióban, hogy nem valósul meg az egyéni nyugdíjszámlák rendszere. Ezzel hivatalossá vált: a Fidesz évek óta becsapja az embereket.

 2010 decemberében maga Orbán Viktor fogadtatott el az Országgyűléssel egy politikai nyilatkozatot, melynek első pontja szerint „garantálni kell az egyéni számlavezetés intézményét az állami nyugdíjrendszerbe átlépő, korábbi kötelező magánnyugdíj-pénztári tagoknak”.

Ennek a hazugságnak is köszönhető, hogy végül közel 3 millió ember hagyta, hogy a Fidesz-kormány elvegye és felélje megtakarítását, fejenként átlagosan 1 millió forintot.

Orbánék nemcsak a fideszes parlamenti többség döntését, de a kormány 2010 december 15-i határozatát is megsértették, amely szerint „a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe átlépő magánnyugdíjpénztári  tag egyéni számlán nyilvántartott felhalmozott nyugdíj célú megtakarítása az átlépést követően egyéni számlán kerüljön nyilvántartásra”.

A PM követeli, hogy a kormány nevezze meg a hazugságok és jogsértések felelőseit! Különösen kíváncsiak vagyunk Orbán Viktor, Matolcsy György, Varga Mihály és Selmeczy Gabriella szerepére ebben a botrányban.

Tordai Bence, a PM gazdaságpolitikusa