Szabó Tímea
Megosztás
2018.5.10. |

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője semmitmondónak értékelte Orbán Viktor mai beszédét és jelezte, nem arra figyelnek, amit Orbán Viktor mondott, hanem amit tenni fog. A miniszterelnök beszédében a szöges ellentétét vázolta fel annak, amit az elmúlt nyolc évben csinált. Folyamatos forráskivonás történt az egészségügyből és az oktatásból - mondta.

Hozzátetette: a kormányfő egészségügy ésszerűsítésére vonatkozó kijelentését nem tudja másként értelmezni, minthogy "Orbán Viktor az egészségügy privatizációjára készül". Mindent megtesznek azért, hogy ezt megakadályozzák - hangoztatta.

Szabó Tímea szerint Orbán Viktor szavaiból egyértelművé vált, a következő négy évben Magyarország semmi jóra nem számíthat. A miniszterelnök 2030-ig továbbra is le kívánja nyúlni saját haverjainak az uniós pénzeket, ez egy egészen konkrét ígéret - mondta.

Jelezte, az MSZP-Párbeszéd a korrupció megállításán és szociális demokrácia meghonosításán fog dolgozni.

Kérdezték a frakcióvezetőket arról, mit szólnak ahhoz, hogy az Országgyűlés alakuló üléséről távozóban egyházi vezetőket köptek le tüntetők kedden. Szabó Tímea és Tóth Bertalan is elítélte a történteket, elutasították az erőszak minden formáját.

Szabó Tímea közölte, sajnálják, hogy ilyen atrocitás érte az egyházi vezetőket, de meg kell érteni az emberek elkeseredettségét. Szerinte ma a parlament nem az emberekért való munkát jelképezi, hanem a korrupciót, a lopást, az emberek kizsákmányolását.

 

Forrás: sztarklikk