Megosztás
2014.9.2. |

A Fidesz immár nemcsak jogszabályokkal korlátozza az ellenzéki pártok kampányolási lehetőségeit, de az általuk irányított önkormányzatok még ezen túl is minden eszközzel gátat szabnak annak, hogy az ellenzéki jelöltek szabad, tisztességes versenyben mérettessék meg magukat.

A fideszes vezetésű önkormányzatok ugyanis késlekednek kihelyezni a közterületeken azokat a plakáthelyeket, melyeket az ellenzéki pártok jelöltjei is ingyenesen használhatnának. Azon kevés hirdetőtáblát pedig, melyet mégis kihelyeztek, szinte azonnal elfoglalják a fideszes jelöltek – az ellenzéki jelölteknek esélyük sincs helyet keríteniük maguknak.

Az Együtt-PM szerint a fideszes önkormányzatoknak azért nem áll érdekükben kihelyezni az ellenzék által is használható hirdetőtáblákat, mert az ő jelöltjeik fizetett plakáthelyeken hirdetik magukat méregdrágán, temérdek pénzből. Ezzel a kivéreztetett ellenzék nem tudja felvenni a versenyt, így jelöltjeiknek csak a vadplakát-helyek maradnának. Azzal, hogy ezt a lehetőséget is elveszik tőlük, tudatosan korlátozzák őket abban, hogy láttassák, megismertessék magukat és elképzeléseiket a választókkal.

Az Együtt-PM felszólítja a fideszes vezetésű önkormányzatokat, hogy a lehető legrövidebb időn belül helyezzék ki az ellenzék által is használható hirdetőtáblákat, és kicsinyes akcióikkal ne korlátozzák a szólásszabadságot, az emberek szabad választását.

 

Együtt – PM Sajtó

 

Budapest, 2014. szeptember 2.