Barabás_Richárd
Megosztás
2015.12.3. |

A milánói világkiállítás magyar pavilonjának olaszországi lefoglalása beigazolta a Párbeszéd Magyarországért (PM) korábbi gyanúját: a világkiállítás körüli pénzügyek súlyos korrupciót takarhatnak. Az olasz bíróság döntése után a kormánynak sürgősen tisztáznia kell a milliárdokat felemésztő botrányos beruházás részleteit. A PM felszólítja az Orbán-kormányt, hogy azonnal indítsanak vizsgálatot és sürgősen fejezzék be a pavilon óriásplakátokon való „sikerpropagandáját”.


A PM tavasszal jelezte, hogy a világkiállítás pénzügyeinél rengeteg a kérdőjel, a költségvetés eleve közpénzpazarlás volt, és már akkor felmerült a korrupció gyanúja. A PM a milliárdos pénzköltés kapcsán közérdekű adatigényléssel fordult a Carpathia Kft-hez. Az adatokat a cég azóta sem hajlandó kiadni.

A sajtóban azóta a magyar pavilon és programok körüli korrupciógyanús ügyleteitől hangos. A PM az új információk kapcsán feljelentést tett, Szabó Tímea PM-es parlamenti képviselő pedig országgyűlési határozati javaslatban kérte, hogy az ÁSZ vizsgálja ki a kiállítás magyar pavilonjának zavaros pénzügyeit. A Fideszes képviselők leszavazták.

Mivel a kormány a múlt héten súlyos pénzekért óriásplakátokon is elkezdte tisztára mosni a kudarcos magyar részvételt, a PM írásbeli kérdéssel fordult Balog Zoltán miniszterhez: kinek a megrendelésére készültek és mennyibe kerülnek az adófizetőknek a hazug plakátok.

Budapest, 2015. december 3.
Barabás Richárd, a PM szakszóvivője

 

 

Csatlakozz! https://parbeszedmagyarorszagert.hu/urlap/csatlakozz-hozzank
Új. Bal. Zöld.