Párbeszéd
Megosztás
2017.7.3. |

A Párbeszéd politikusai és a civilek évek óta tiltakoznak a római-parti mobilgát beruházás környezetkárosító megvalósítása ellen, de hét év után még mindig nem tudjuk, hogyan és mennyiért indulnak el a dózerek az ősszel. A Párbeszéd nyílt levélben fordul a főváros vezetéséhez.

Nyilvánvaló, hogy a római-parti védmű megépítése során alapvetően az ott élő 55000 ember árvízbiztonságának szavatolása,  a  természeti értékek megőrzése, és egy élhető közterület kialakítása lenne a legfontosabb. Ezzel szemben a döntéshozóknál még mindent mindent visz a parti ingatlanok milliárdos és offshore tulajdonosainak érdeke, hogy egyetlen négyzetmétert se kelljen kisajátítani, és egy fillérrel se kelljen beszállniuk, miközben a telkek értéke többszörösére nő, ha elkészül a parti monstrum.

A Párbeszéd értetlenül áll a következők előtt: Miért fontosabb pár ingatlantulajdonos gazdagodása, mint a fővárosi polgárok érdeke és biztonsága? Miért nem opció a kisajátítás? Összességében mennyibe fog kerülni a projekt gátépítéssel, közműkiváltással, „teljes rekultivációval”, amely a sétány kialakítását is magában foglalja -tekintve, hogy egykor épp a magasabb költségekre hivatkozva utasították el a Királyok útja-Nánási út nyomvonalat. Mi történik majd, ha egyszer jön egy akkora árvíz, amely magasabb a tervezett mobil gátnál?  Mindezeket a kérdéseket nyílt levélben küldjük el a főváros vezetésének.

Budapest, 2017. július 3.
Béres András,
a Párbeszéd elnökségi tagja
III. kerületi önkormányzati képviselő

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!