kopaszi_gát
Megosztás
2016.1.3. |

Dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere részére

 

Tisztelt Polgármester Úr!

 

Nekünk, újbudaiaknak nem indul túl fényesen a 2016-os esztendő. Tegnap kelt szárnyra a hír, hogy a miniszterelnök jó barátja, Garancsi István vette meg a XI. kerület egyik ékkövét, a budapestiek körében is méltán népszerű Kopaszi-gátat.

 

A hírek szerint, az „eddig használaton kívüli területeken pedig lakó- és irodaövezet kialakítását tervezik”.

 

Ahogy ön is tudja, a Kopaszi-gát nagy népszerűségnek örvend. Európai színvonalú szórakozóhelyek és éttermek, kellemes, tiszta környezet és ápolt zöldövezet várja az idelátogatókat. A lakó- és irodaövezet kialakítására vonatkozó elképzelésekről szóló információk azonban homályosak. Nem egyértelmű, hogy az új épületeket a tulajdonos a gát mely részére kívánja építeni, így sokunkban merül fel az aggodalom, hogy a számunkra oly kedves Kopaszi-gát jelenlegi formájában ingatlanépítés áldozatául esik.

 

Kérem, oszlassa el félelmeinket! Ugye megnyugodhatunk, hogy ön is aktív részese és alakítója azoknak a folyamatoknak, melyek a Kopaszi-gát jövőjét befolyásolják? Kerületi politikusokként – ahogy ön oly gyakran említi – a kerület dolgait és nem az országos politikát kell elsősorban szem előtt tartanunk. Így őszintén remélem, hogy ebben az ügyben minden követ megmozgat a kerület és az itt élők érdekeiben, és megvédi a Kopaszi-gátat olyannak, amilyennek most szeretjük!

 

Ha ebben a küzdelemben segítségre van szüksége, rám bizton számíthat!

 

Budapest, 2016. január 3.

 

Üdvözlettel,

Barabás Richárd

önkormányzati képviselő, PM

 

XI. kerület, Újbuda