Megosztás
2016.5.30. |

Tisztelt Frakcióvezető Úr!

 

Múlt heti nyilatkozata az Alapjövedelemről nemcsak teljes tájékozatlanságról tanúskodott, de súlyosan megsértette a magyar embereket.

Próbálok megértő lenni: lehetséges, hogy meglepte Önt a kérdés, és az is bizonyos, hogy néhány percben nem lehet kellő árnyaltsággal fogalmazni egy ilyen összetett és jelentős ügyben. 

Ugyanakkor remélem, hogy a Fidesz és annak képviseletében Ön képes az eddigieknél meggyőzőbben kifejteni, hogy miért ellenzi az Alapjövedelmet, amely pedig a magyarok 76 százalékának - köztük a Fidesz-szavazók 74 százalékának - támogatását élvezi.

Azt gondolom, az embereknek joguk van ahhoz, hogy egy válságos helyzetben az egyetlen átfogó és valóban reménykeltő megoldással kapcsolatban részletesen megismerhessék a legnagyobb kormánypárt álláspontját. 

Ezért felkérem Önt, hogy nyilvános vitában ütköztessük érveinket a Párbeszéd Magyarországért Alapjövedelem-programjáról, amit az alapjovedelmet.hu címen ismerhet meg.

Ahogy Önök írják a fidesz-hu-n, "A párbeszéd vezethet megoldáshoz". Ha valóban hisznek a párbeszédben vagy a "nemzeti konzultációban", nincs kétségem afelől, hogy elfogadja kihívásomat, és nyílt színen is megpróbálja megvédeni az álláspontját.

 

Budapest, 2016. május 30.

 

Válaszát várva, üdvözlettel:

Szabó Tímea
országgyűlési képviselő, 
a Párbeszéd Magyarországért társelnöke

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!

 

fotó: 24.hu