Megosztás
2015.1.20. |

A PM a mai napon az Országgyűlés minden pártjának egy-egy női képviselőjéhez fordul annak érdekében, hogy a nemrég útnak indult Nemzeti Minimum – koncert az éhező magyar gyerekekért elnevezésű civil kezdeményezéshez közös segítségünket ajánljuk fel. Sajtóhírekből értesültünk arról, hogy számos magyar művész a koncert napját a Nemzeti Minimum hivatalos napjává is szeretné nyílvánítani, ebben a jogalkotók egyetértése és segítsége elengedhetetlen. 

 

„Rengeteg probléma van Magyarországon, de egyik sem fogható ahhoz, amikor az ember gyerekeket lát szenvdeni” – mondta Szabó Tímea, a PM társelnöke. „Normális ember számára ez egyszerűen elviselhetelen” – tette hozzá. 

A PM régóta küzd a gyermekéhezés felszámolásáért, de a cél nem az, hogy politikai tőkét kovácsoljuk egy-egy akcióból, hanem az, hogy végre mindenki belássa: azzal a szégyennel, hogy Magyarországon közel 100 ezer gyerek állandóan éhes, nem lehet együttélni, ez ellen közösen kell fellépni.” 

Szabó elmondta, hogy ezért a mai napon nyílt levelet ír Kunhalmi Ágnesnek (MSZP), Vadai Ágesnek (DK), Szél Bernadettnek (LMP), Szelényi Zsuzsának (Együtt), Bartos Mónikának (Fidesz) és Hoffmann Rózsának (KDNP) annak érdekében, hogy egy közös egy törvényjavaslat benyújtásával ajánálják fel segítségüket a Nemzeti Minimum Nap létrhozásában, amely részleteinek megbeszéléséhez egyeztetésre hívják a civil szervezőket.

 

 

„A köztünk fennálló világnézeti és napi politikai különbségeket kár lenne tagadni, de a gyerekek érdekében kell, hogy legyen egy közös minimum még köztünk is” – mondta Szabó. „Hiszek abban, ez Magyarország legfontosabb ügye, amiben nem a politikusok vagy a civilek közti különbségeket kell nézni, hanem azt az elszánást és tenniakarást, ami összeköt minket.”

 

A PM decemberben három milliárd forintos kültségvetési módosító javaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy a téli szünetben biztosítsuk a szegénységben élő gyerekek napi meleg étkeztetését, de a kormánypárti képviselők leszavazták a kezdeményezést.