Megosztás
2015.11.13. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) tiltakozik az MTVA újabb csatornabővítése ellen. Az elmúlt egy év nézettségi adatai egyértelműen bizonyítják, hogy az emberek nem nézik a közpénzből finanszírozott, hiteltelen és nyíltan kormánypárti közmédiát.

 

A közmédia nyíltan kormánypárti: az NMHH aktuális statisztikái világosan kimutatják a közszolgálatinak aligha nevezhető MTVA elfogultságát. A pénznyelőként működő közmédia botrányosan sok adóforintba kerül. 127 milliárdos költségvetésének töredékéből ma Magyarországon sikeresen működik több kereskedelmi televízió is.

A PM szerint a kiegyensúlyozott tájékoztatás folyamatos és súlyos megsértése mellett az MTVA 47 milliárdos idei adósságrendezése felveti a hanyag kezelés gyanúját is. Az ügy tisztázása érdekében Szabó Tímea, a PM országgyűlési képviselője határozati javaslatban kéri az Országgyűlést, hogy haladéktalanul kezdeményezzen ÁSZ-vizsgálatot az ügyben.

Emellett a PM továbbra is fenntartja korábbi költségvetési módosító javaslatában foglaltakat: az MTVA költségvetésének megfelezésével lehetőség nyílna forrást biztosítani a gyermekéhezés felszámolására. Nem a végtelen pénzköltés, hanem a BBC etikai kódexének betartása és a hitelesség visszaszerzése szolgálná a magyar emberek érdekeit. 

 

Budapest, 2015. november 13.

Barabás Richárd, a PM szakszóvivője