Szabó_Tímea
Megosztás
2015.11.3. |

A Népjóléti Bizottság elutasító szavazása ellenére az Országgyűlés elé kerül a gyermekéhezés felszámolásáról szóló Nemzeti Minimum néven ismert határozati javaslat. A PM kezdeményezi, hogy az előterjesztésről név szerint szavazzon a Ház, és minden egyes képviselő nyíltan valljon színt arról, hogy támogatja-e a javaslatban foglaltakat. 

Tegnap a Fidesz-KDNP képviselői a Népjóléti bizottság ülésén érdemi érvek nélkül utasították el azt a civil kezdeményezést, amelynek célja a gyermekéhezés felszámolása Magyarországon. Harrach Péter (KDNP) és Révész Máriusz (Fidesz) a baloldal pártpolitikai támadásának minősítette a javaslatot, a fideszes Csöbör Katalin aláírását pedig "tévedésnek".

A PM meggyőződése, hogy a gyermekéhezés Magyarország legnagyobb szégyene, annak felszámolásáért együtt kell küzdenünk. Nem lehet bal- és jobboldalazni akkor, amikor ötvenezer gyermek minden nap éhezik az országban. A név szerinti szavazással a kormánypárti képviselők lehetőséget kapnak arra, hogy átgondolják: a gyermekéhezés ügye vagy a saját hatalmi harcaik a fontosabbak. 

Budapest, 2015. november 3.

Szabó Tímea

országgyűlési képviselő, a PM társelnöke