Jávor Benedek
Megosztás
2017.3.6. |

A Párbeszéd Magyarországért is népszavazást kezdeményez a paksi atomerőmű bővítése ellen. A párt kampányt is indít annak érdekében, hogy a kormány és az Országgyűlés vizsgálja felül a nemzeti energiastratégiát.

A tervezett népszavazási kérdés szövege: "Egyetért-e azzal, hogy az Országgyűlés úgy módosítsa a Nemzeti Energiastratégiát, hogy az a megújuló energiaforrások hasznosítását és az energiahatékonyság javítását előnyben részesítse az atomenergia alkalmazásával szemben?"

Jávor Benedek korábban már kétszer is próbálkozott népszavazási kérdéssel, de azokat elutasították, mert a referendum nemzetközi szerződést írna felül. 

Kampányunk részeként kifejlesztettek egy internetes alkalmazást, amelyen keresztül a választók e-mailben kérhetik az országgyűlési képviselőket arra, hogy vizsgálják felül az energiastratégiát.

Atom helyett megújulókat!

Jávor Benedek a Párbeszéd Magyarországért európai parlamenti képviselője magyar és külföldi szakemberekkel közösen megalkotta Magyarország Zöldenergia Forgatókönyvét. A Párbeszéd energiastratégiája olcsóbb, fenntarthatóbb és környezetbarátabb, mint a Fidesz-kormányé. A mi energiastratégiánkkal Magyarország járna jól, nem pedig Oroszország vagy a korrupt politikusok.

 

▶︎ Nézd meg a videót! Ismerd meg Magyarország Zöldenergia Forgatókönyvét. ◀︎


Atom helyett megújulókat!

Csatlakozz!