Megosztás
2015.9.17. |

A 20-i önkormányzati választáson arról üzenhetnek a 13. kerületiek, hogy vissza akarják-e kapni a Dagály fürdőt. Ha Faragó Évát, a PM jelöltjét választják, azzal a népfürdőre szavaznak, ha a Fidesz és az MSZP Dagály-ügyi szövetségének jelöltjeit támogatják, azzal zöld utat adnak a keveseket szolgáló luxusfürdőnek.

 

A Párbeszéd Magyarországért (PM) is támogatja az úszó-vb megrendezését, de ez nem jelenti azt, hogy szemet hunyunk a fideszes Dagály-botrány felett.

 

Orbán Viktor kötélbarátja és hűbérese, Garancsi István cége egy nap alatt szerződött le az 50 milliárdos munkára, és hatályos szerződés nélkül kezdték meg az építkezést.

 

A beruházás miatt több tucatnyi fél évszázados fát vágtak ki, medencéket romboltak le és zártak be – a Dagály már sosem lesz olyan, mint régen volt.

 

Sőt, az sem biztos, hogy egyáltalán megmarad a Dagály, Budapest második legkedveltebb fürdője; erre Faragó Éva és a PM minden próbálkozása ellenére sem voltak hajlandóak ígéretet tenni a fideszes döntéshozók.

 

Az Úszópalota felépítése után félő, hogy a sokak számára elérhető, családias népfürdő helyett egy exkluzív luxusfürdő lesz a Dagály helyén.

 

Most vasárnap, szeptember 20-án önkormányzati választás lesz a Dagály fürdő környékén. Ennek a választásnak az a tétje, hogy mit üzennek a helyiek a kerület, a főváros és az ország vezetésének a Dagály fürdőről.

 

Az ellenzéki kerület lakói két esélyes jelölt közül választhatnak.

 

Az egyik annak az MSZP-nek a jelöltje, amelyet polgármestere, Tóth József képviselt a Dagály alapkőletételénél. Az a Tóth József, aki megszavazta a Dagály átadását az államnak, az a Tóth József, aki szerint ez a beruházás sikerre van ítélve, és aki egy szót sem szólt a helyieket és a törzsvendégeket aggasztó jelenségek miatt.

 

Az MSZP jelöltje szóban támogatja a Dagály-védők mozgalmát, de az MSZP-s kerületi vezetés minden szégyenteljes lépést támogatott és jóváhagyott.

 

Aki az MSZP jelöltjére szavaz, azt üzeni: minden rendben van a Dagály-fürdő körül. Aki az MSZP jelöltjére szavaz, azt mondja: nem bánom, ha a népfürdőből luxusfürdő lesz.

 

A másik esélyes jelölt Faragó Éva, a PM jelöltje, aki tavaly második lett az ellenzéki pártok indulói közül.

 

Faragó Éva a Védjük meg a Dagályt! kampány vezetője, aki a Dagály-botrány kirobbanása óta az első vonalban küzd azért, hogy minél több megmaradjon a fürdő értékeiből, és hogy a vb után az emberek visszakapják a Dagályt.

 

Aki Faragó Évára szavaz, azt üzeni: nem hagyjuk, hogy tönkretegyék, nem hagyjuk, hogy elvegyék a Dagály fürdőt! Aki Faragó Évát és a PM-et támogatja, esélyt ad arra, hogy a Dagály a vb után népfürdőként éledjen újra.

 

Faragó Éva így nyilatkozott kampányzáró sajtótájékoztatóján:

 

„Még szó sem volt választásról, amikor megkezdték az esztelen, felesleges pusztítást a Dagály fürdőben. A Párbeszéd Magyarországért kerületi csapatával azonnal kiálltunk az ügyben:

megszerveztük a Dagály-védők csoportját,

aláírást gyűjtöttünk az interneten és az utcákon, tereken,

napirenden tartottuk a kérdést a médiában,

több dokumentumot megszereztünk és nyilvánosságra hoztunk,

fórumot szerveztünk itt, a Dagály utcában,

szórólapokkal és plakátokkal álltunk ki a Dagály védelmében, és

folyamatosan fenntartjuk a nyomást a döntéshozókon.

 

Akár megválasztanak vasárnap, akár nem, folytatjuk a harcot a Dagályért! De az biztos, hogy önkormányzati képviselőként több eszköz lenne a kezemben, hogy képviselhessem a helyiek érdekeit a Dagály ügyében és más kérdésekben is.

 

A Fidesz a Dagályból luxusfürdőt akar csinálni, az MSZP pedig asszisztál ehhez. Ha vasárnap sokan szavaznak bizalmat nekem, hatékonyabban tudok tovább küzdeni azért, hogy a Dagály megmaradhasson népfürdőnek.”