Béres András
Megosztás
2017.5.22. |

A Párbeszéd örül, hogy idejében kipattant a botrány a Budapest Park körül, mert szerintük így nem valósulhatott meg a Fidesz és az MSZP "mutyikísérlete" a szórakozóhely bezárására. Béres András, a párt budapesti szakszóvivője hétfőn, a szórakozóhely előtt tartott sajtótájékoztatón hozzátette ugyanakkor, hogy "ez még nem a végső győzelem", mert a Fidesz egyedül is be tudja záratni a parkot.

 

A párt arra reagálva hirdetett tájékoztatót, hogy sajtóinformációk szerint Pál Tibor IX. kerületi MSZP-s önkormányzati képviselő a városrész polgármesterénél kezdeményezte, hogy létesüljön P+R parkoló a Budapest Park nevű, a Soroksári úton található  szórakozóhely helyén.

 

Béres András közölte: felszólítják Bácskai Jánost (Fidesz-KDNP), a IX. kerületi polgármesterét és Tarlós István főpolgármestert, hogy nyilatkozzanak, "letesznek-e arról a szándékukról", hogy bezárják a parkot és biztosítják-e azt, hogy 2019 után is tovább működhessen a szórakozóhely. Kitért arra, a Fidesz így is "fiatalok százezreinek jövőjét vette el" Magyarországon, ők külföldre kényszerültek, és "most akarja bezáratni" a Közép-európai Egyetemet is. Hangsúlyozta, mindenképpen ki fognak állni a rendezvényhelyszín megmaradásáért, mert "színvonalas és megfizethető" szórakozási lehetőséget nyújt sok fiatalnak.

 

Jelezte, igaz, hogy a fővárosnak komoly "adóssága van" a P+R parkolóhelyek létesítése területén, de ennek megoldására rossz kísérleteket tesznek. "Nem egy népszerű szórakozóhely bezárásával vagy egy békásmegyeri fasor kivágásával" kell plusz parkolóhelyeket létrehozni, hanem például a Ferencvárosban használaton kívüli gyárépületek helyén lehetne ezt megoldani - tette hozzá.

 

Budapest, 2017. május 22.

Béres András, a Párbeszéd elnökségi tagja

 

Nekünk mindenki számít!

Csatlakozz!