Megosztás
2014.8.6. |

Vigyázat, közeleg az Összeomlás Napja!

 

A Fidesz dilettáns és felelőtlen gazdaságpolitikája újabb mélypontra taszította a forintot: egy euróért immár csaknem 317 forintot kérnek a piacon. A Fidesz-rombolás árát legvégül a magyar emberek, a magyar családok fizetik meg.

 

Mostanra összegződnek a kormány inkompetens, haveroknak kedvező és felelőtlen gazdaságpolitikájának hatásai, amelyek a forint után az egész országot a mélybe taszíthatják. A nemzeti valuta napról napra való gyengülésében, illetve a mai mélypont elérésében leképeződik mindaz, hogy mit is jelent és milyen károkat okoz Magyarországnak Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde: az általa vázolt és célként megjelölt illiberális, antidemokratikus államberendezkedés nemcsak minden jóérzésű, a demokrácia mellett elkötelezett embert, hanem a befektetőket is elrettenti a magyarországi befektetéseitől.

Ráadásul Orbán Viktornak és az ő illiberális államképének tettestársai is vannak a forint szétverésében: Matolcsy György és az ő kontár monetáris politikája, a rosszul megtervezett devizahiteles mentőcsomag, az újabb csúcsot elérő államadósságszint, valamint a paksi hitelfelvétel, ami újabb egyensúlyi és fenntarthatósági problémákat fog szülni. Mostanra a piac számára is egyértelmű és mindnyájunknak ezzel kell szembesülni: az idei évre mesterségesen felpörgetett gazdasági növekedés gyorsan elillan, és a gazdaság visszaesik a stagnálásba.

A Fidesz-rombolás árát legvégül a magyar emberek, a magyar családok fizetik meg – mindannyian, minden egyes alkalommal, amikor a gyenge forintunkkal vásárolunk.

Sajnos attól félünk, hogy ez még csak a kezdet, lesz még ennél rosszabb is a helyzet. Ennek a kudarcos gazdaságpolitikának a folytatása sajnos a nem túl távoli jövőben el fogja hozni az Összeomlás Napját, amikor mindenki számára ki fog derülni, hogy a Fidesz által diktált kontár gazdaságpolitikai út járhatatlan és romba dönti a magyar gazdaságot, így pedig megkárosít minden magyar családot. Ennek az árát mi, mindannyian megfizetjük, de a felelősségét a Fidesznek kell vállalnia.

 

Budapest, 2014. augusztus 6.

Pápa Levente, az Együtt elnökségi tagja,

az Együtt-PM Szövetség gazdaságpolitikusa