Megosztás
2015.12.22. |
 
A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint elvetemült dolog, hogy az Orbán-kormány karácsony előtt újra megalázza a határon amúgy is embertelen körülmények között dolgozó rendőröket. Elfogadhatatlan, hogy egy adminisztratív hiba miatt a Fidesz-KDNP luxuskormánya visszaköveteli a túlóradíjukat, ezért ma törvényjavaslatot nyújtunk be annak érdekében, hogy ezt a tisztességtelen lépést megakadályozzuk.
 
 
 
A PM javaslata szerint nem visszakérhető a 2015. augusztus 1. és november 30. között a magyar államhatár védelmével összefüggő túlszolgálatért ténylegesen kifizetett díjazás, és ez a törvény hatálybalépése előtt megtett fizetési felszólításokra is vonatkozik. A javaslat kizárja az egyszeri alkalommal, a rendkívüli munkateherre tekintettel a jogalap nélküli kifizetések visszakövetelését.


Mérhetetlenül tisztességtelen, ahogy Orbán Viktor és Pintér Sándor a rendőri állománnyal bánik. Miközben nemrég eltörölték az állami cégvezetők bérének felső határát, addig a keményen dolgozó emberektől a morzsákat is elveszik.

A PM már nyáron felhívta a figyelmet a határon szolgáló rendőrök elégtelen ételadagjára, a faágakból összetákolt kalyibák mellett, a tábortűznél bakancsukat szárító rendőrök nélkülözésére. A párt feljelentést tett a rendőrök szénmonoxid mérgezése miatt és kikényszerítette, hogy Pintér Sándor és Balog Zoltán kifizesse a beígért jutalmakat.

Budapest, 2015. december 22.
Szabó Tímea,
a PM társelnöke, országgyűlési képviselő

 

 

Új. Bal. Zöld.