Megosztás
2014.3.10.

Sokat beszélt a kormány a Dunaferr megmentéséről, de valójában nem tett semmit, a Dunaferr hamarosan 400 dolgozót bocsát el.  Az Együtt-PM  szerint szavak helyett tettekre van szükség, ezért módosító javaslatot nyújtott be a jövő évi költségvetési törvényhez, amely forrásokat biztosítana a dunaújvárosi térségben a munkahelyteremtésre.

Egyre világosabban látszik, hogy a kormány egy percig sem gondolta komolyan a Dunaferr megmentését, pusztán politikai kommunikációs célokból tárgyalgatott a megegyezés esélye nélkül. Ez már azon a napon fölsejlett, amikor Varga Mihály délelőtt még arról beszélt, hogy az államosítás szóba sem került, ugyanaznap délután pedig már vételi szándékról nyilatkozott. Most pedig arról szólnak a hírek, hogy 400 főt elbocsát a vállalat, s még nem tudni, hány elbocsátott lesz addig, amíg sikerül a menedzsmentnek a céget stabilizálni.

 

Nyilvánvaló, hosszabb távon megoldást kell találni, hogy Dunaújváros és környékének a foglalkoztatása ne csak a Dunaferrtől függjön. Helyi gazdaságfejlesztő stratégiára, célzott munkahelyteremtő programokra van szükség. Ezekre a célokra 50 millió forintot javasolt elkülöníteni az Együtt-PM a jövő évi költségvetésben. Remélhetőleg Czomba Sándor államtitkár támogatja majd a javaslatot, aki – legalábbis szavakban - olyannyira a szívén viseli a Dunaferr dolgozóinak a sorsát.

 

Dunaújváros, 2013. november 17.

 

 

                                                                       Szabó Zsolt, dunaújvárosi önkormányzati képviselő