Megosztás
2015.7.25. |

A legkevésbé sem vagyunk kíváncsiak arra, mivel áll ma elő Orbán Viktor, hiszen már évek óta nem tud meglepni senkit, csak egyre mélyebbre süllyed a morális mocsárban. A Fidesz-elnök jobban tenné, ha a négy fal között gyűlölködne, és nem provokálná a jóérzésű embereket.

 

Nem fogunk sajtótájékoztatón reagálni Orbán tusnádfürdői beszédére, sőt, meg sem várjuk, hogy elmondja azt. Miért?

 

Először is: Orbán nem a mi nevünkben beszél, nem beszélhet minden magyar nevében. A Fidesz habonyi-finkelsteini gyűlöletpolitikáját és a Fidesz-vezér hagymázas képzelgéseit csak az elkötelezett hívők érzik magukénak.

 

Másodszor: kevés olyan szűklátókörű európai politikus van, mint Orbán Viktor, aki minden lépését a hazai politikai hatalom megtartásának rendeli alá – mégis, rendre megpróbálja kioktatni Európát és a világot arról, hogy merre van előre. Orbán úr, előre szólunk: nem érdekel minket a Nyugat hanyatlásáról, a keleti diktatúrák nagyszerűségéről, az illiberális demokráciáról, a munkakényszer-alapú társadalomról vagy a kultúrák békés együttélésének lehetetlenségéről szóló fejtegetése. 

 

Harmadszor: tudjuk, hogy Orbán egy hatásvadász provokátor. Tudjuk, hogy élvezné, ha róla és a beszédéről szólnának a következő hetek. Tudjuk, hogy ennek érdekében semmilyen hazugságtól, aljasságtól vagy ostobaságtól nem riad vissza.

 

De mi nem teszünk szívességet Orbánnak: a PM továbbra is Magyarország valódi problémáival fog foglalkozni.

 

Budapest, 2015. július 25

 

Tordai Bence, a PM szóvivője