Szabó Tímea
Megosztás
2017.5.9. |

Ma az Országgyűlés Gazdasági bizottsága leszavazta a Párbeszéd országgyűlési képviselőjének Szabó Tímeának, a gazdagok és oligarchák adóztatásáról szóló törvényjavaslatát. A letelepedési kötvények tényleges megszüntetéséről szóló javaslatot szintén nem támogatta a bizottság kormánypárti többsége.

A Párbeszéd évek óta küzd az elszabaduló egyenlőtlenségek és a túlzott vagyoni különbségek ellen. Amint a "Mindenki számít!" vitaprogramunkban is szerepel, egy 7 pontos határozati javaslatot terjesztettünk az Országgyűlés elé, amely megadóztatná a felső tízezret, az offshore-lovagokat, az óriáscégeket, az új földesurakat, a spekulánsokat és a káros gazdasági tevékenységeket. A korrupt oligarchákra pedig börtön és vagyonelkobzás várna.

A másik törvényjavaslatunkban a letelepedési kötvények megszüntetése és az értékesítéssel megbízott offshore cégeke elszámoltatása állt. Bár az Államadósság Kezelő Központ másfél hónapja megszüntette a letelepedési kötvények értékesítését, a törvény változatlan maradt, ezért erős a gyanú, hogy csak a kötvényárusítás ideiglenes szüneteltetéséről van szó.

A Párbeszéd szerint a konstrukció törvénymódosítással való eltörlése mellett indokolt az alapos kivizsgálás is. El kell számoltatni az értékesítést végző offshore cégeket, hogy megtudjuk, mennyit tettek zsebre a fideszes politikusok és haverjaik.

Budapest, 2017. május 9.
Szabó Tímea
a Párbeszéd társelnöke
országgyűlési képviselő

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/


Csatlakozz, mert tenni kell!