Párbeszéd
Megosztás
2017.4.6. |

A Fővárosi Közgyűlés egy part menti mobilgát megépítéséről döntött tegnap a Rómain, figyelmen kívül hagyva a civilek és az ellenzék évek óta tartó tiltakozását. A Párbeszéd továbbra is úgy gondolja, hogy a budapestieknek kell dönteniük: mi legyen a Római-parttal, ezért a párt népszavazási kérdéseket adott be a Fővárosi Választási Bizottsághoz.
 
Több évtizedes tétlenség után a mai napig nem sikerült olyan tervvel előállni, amely a természeti értékek megóvása mellett biztosítja az árvízvédelmet a Római-parton. A döntéshez a fővárosi képviselők egy szakértők által ízekre szedett, elfogult „összehasonlító” tanulmányt és alig 36 órát kaptak. A Fővárosi Közgyűlés tegnap egy Duna-parti monstrumot szavazott meg, amely elpusztíthatja a folyó melletti partszakasz teljes ökoszisztémáját és egy nagyjából 70 hektáros terület ingatlantulajdonosainak kedvez, több tízezer emberrel szemben, akik jelenleg kikapcsolódni járnak a Rómaira.
 
Itt az ideje, hogy a főváros polgárai is véleményt mondhassanak, hiszen nemcsak az óbudaiakat érinti a gát megépítése. Első körben a Párbeszéd a többi III. kerületi ellenzéki párttal közösen helyi népszavazást kezdeményezett, most pedig a Fővárosi Választási Bizottsághoz fordult és 3 újabb népszavazási kérdést adott be. A kérdések arról szólnak, hogy helyezzék hatályon kívül a tegnapi fővárosi közgyűlési döntést és nyilvánítsák védett természeti területté az érintett dunaparti részt, azaz ne közvetlenül a part mentén építsék fel a mobilgátat.

Budapest, 2017. április 6.
Béres András
a Párbeszéd III. kerületi önkormányzati képviselője

 

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!