Megosztás
2015.11.28. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) fontosnak tartja, hogy az emberek közvetlenül is részt vehessenek a helyi döntéshozatalban és ellenőrizhessék önkormányzati képviselőik tevékenységét. A PM az elmúlt 25 év „kéz kezet mos” mutyivilága helyett a nyilvánosságot választja. A párt önkormányzati képviselői ezért javaslatokat nyújtanak be, hogy az önkormányzatok biztosítsák a nyilvánosság feltételeit, valamint a jövőben a párt honlapján is közzé teszik a saját beszámolóikat.

 

Az önkormányzati képviselőknek jogszabályban előírt kötelességük lenne évente legalább egy alkalommal tájékoztatást nyújtaniuk képviselői tevékenységükről. Ennek azonban számos önkormányzat képviselő-testülete nem tesz eleget, és az önkormányzati honlapok és újságok sem biztosítanak lehetőséget a képviselői beszámolók nyilvánosságának.

A PM a közösség pénzének felelős elköltéséért és a képviselők munkájának átláthatóvá tételéért küzd. A PM kezdeményezésére számos önkormányzatban (pl. Zugló, Pesterzsébet) fogadtak el átláthatósági rendeleteket. A párt elkötelezett amellett, hogy önkormányzati képviselőik mindig a közösség érdekét szolgálva végezzék munkájukat, ezért a képviselőinek tevékenységéről készült beszámolók nyilvánosságra hozatalának elindításával biztosítja a jövőben képviselői beszámoltathatóságát és elszámoltathatóságát.

 

 

Budapest, 2015. november 28. 

Mach Péter, a PM elnökségi tagja, önkormányzati képviselő

V. Naszályi Márta, a PM budapesti szakszóvivője, önkormányzati képviselő