V. Naszályi Márta
Megosztás
2017.6.29. |

Minden évben heves vitákat vált ki a Red Bull Air Race. A Párbeszéd szerint évente egyszer lehet légiparádét tartani, de felháborító az, hogy míg a futóversenyeket egy tollvonással beszüntetik, a rongyrázásnak viszont minden feltételét megteremtik.

Miközben a néhány órás korlátozást jelentő futóversenyek ellen fröcsögve kikelt a városvezetés, aközben a jelentős lég- és zajszennyezést jelentő légiparádé miatt hetekig megközelíthetetlen a budai Duna-part, és napokig repülők gyakorlatoznak a világörökségi város központban.

A Párbeszéd követeli a városvezetéstől, hogy a városi rendezvényeket idegenforgalmi és közterület-gazdálkodási koncepció mentén szervezzék, továbbá felszólítja a fővárosi közgyűlést, hogy semmisítse meg a futóversenyek korlátozására szolgáló rendeletet. Itt az ideje, hogy a főváros végre összehangolja a helyben lakók életét a turisztikai eseményekkel és igényekkel. Nem elengedni kell a légiparádé közterülethasználati díját, hanem a befolyt pénzből hatékony forgalomszervezést biztosítani és az itt lakókat - járatsűrítéssel, díjkedvezményekkel - kompenzálni a kényelmetlenségekért .   

Más városok a befolyt díjakból tervszerű fejlesztéseket hajtanak végre, de Budapesten a döntések mögött nem a város jólétének, hanem a haveri gazdagodásnak a logikája áll. A rendezvények terhét mi, városlakók viseljük, a befolyt pénzek sorsa pedig homályos.

Tarlós István szálljon ki végre a légkondicionált autójából és kétmillió budapesti számára teremtsen élhető várost!

Budapest, 2017. június 29.
V. Naszályi Márta
a Párbeszéd elnökségi tagja
budapesti ügyvivő

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!