Megosztás
2014.9.1. |

Az Együtt-PM arra szólítja fel a kormányt, hogy ne beépítse, hanem inkább újítsa fel a budapesti Városligetet - mondta a Párbeszéd Magyarországért (PM) elnökségi tagja hétfőn az MTI-nek.

    Szabó Rebeka pénteki sajtóhírekre hivatkozott, amelyek szerint a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. négymilliárd forintos műszaki tanácsadói, ellenőri tendert írt ki a városligeti projekt keretében.

    A XIV. kerületi önkormányzati képviselőjelölt azt mondta, ha az államnak van négymilliárd forintja erre a célra, akkor az Együtt-PM felszólítja a kormányt, hogy a terület beépítése helyett költse a pénzt a Városliget megújítására. Számításai szerint az összegből európai szintű mosdókat, wc-ket, pelenkázókat lehetne építeni a ligetben, fel lehetne újítani a játszótereket és a sportpályákat, el lehetne bontani a Hungexpo romépületeit, megtisztíthatnák a tavat, megjavíthatnák a műjégpálya hűtését és felszerelhetnének utcabútorokat.

    A Városliget jelenleg Budapest "tüdejeként" működik, és úgy is európai szintűvé lehetne tenni, hogy nem tüntetik el a zöld felületeit és nem építenek bele mélygarázst - mondta Szabó Rebeka.

 

MTI 2014. szeptember 1., hétfő 13:23