Jobbik, Párbeszéd Magyarországért, Párbeszéd
Megosztás
2017.2.13. |

A Párbeszéd Magyarországért feljelentést tesz a hétvégi neonáci magamutogatáson elkövetett bűncselekmények miatt. A Párbeszéd magyarázatot követel Pintér Sándor belügyminisztertől, és egyértelmű beszédet akar hallani az önmagát néppártinak maszkírozó Jobbik nácibarát alelnökétől, Toroczkai Lászlótól, és a nácikkal cimboráló Vona Gábortól is.

A Párbeszéd szerint elfogadhatatlan, hogy amíg a rendőrség a NOlimpia kapcsán jogszerűen aláírásokat gyűjtő aktivistákat vegzálja, addig neonácik horogkeresztes zászlókkal, másokat félelemben tartva, szabadon garázdálkodhatnak Budapest utcáin és a Budai hegyekben. A Párbeszéd ezért írásbeli kérdéssel fordul Pintér Sándor belügyminiszterhez, akitől magyarázatot várunk arra, hogy Magyarországon, 2017-ben hogyan fordulhat elő ilyesmi.

A Párbeszéd továbbá felszólítja Vona Gábort és Toroczkai Lászlót, a Jobbik alelnökét, hogy tisztázzák a párt és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom viszonyát a neonáci rendezvényhez és a náci eszmékhez. A tudósítások szerint ugyanis a Toroczkai fémjelezte, a Jobbikkal szövetségben álló szervezet is részt vett a rendezvényen. A Jobbiknak végre el kell döntenie, hogy megpróbálja-e tartani magát az alapvető demokratikus értékekhez, vagy továbbra is neonáci terrorszervezetek politikai szárnyaként viselkedik-e.

Budapest, 2017. február 13.
Hegyesi Beáta
a Párbeszéd elnökségi tagja,
Pest megyei elnök

 

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!