Megosztás
2014.7.11.

Az Együtt-PM debreceni szervezete tudni akarja, hogy a kormány valóban mindent megtett-e annak érdekében, hogy Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiájának első darabja, a Krisztus Pilátus előtt című festmény Magyarországon, illetve Debrecenben maradhasson.

 

Mint ismeretes, a festményt vissza kell szállítani Kanadába, miután a kormány tárgyalásai a festmény megvásárlásáról, illetve a bérleti időszak meghosszabbításáról nem jártak sikerrel. Így Munkácsy Mihály három festménye nem maradhat együtt, és csak vasárnapig látható Debrecenben.

 

Az Együtt-PM szerint óriási veszteség ez a városnak, illetve a magyar kulturális életnek. Ezért arra kérik a kormányt, hogy számoljanak be a tárgyalásokról, és adjanak magyarázatot arra, miért nem jártak sikerrel a kormányzati szintű egyeztetések.

 

Az Együtt-PM tudni akarja, hogy a Seuso-kincsek bérléséhez és a debreceni stadionépítés 12,5 milliárd forintos költségeihez képest a kormány mit tett meg, illetve mindent megtett-e annak érdekében, hogy az egyik legkiemelkedőbb magyar festő, Munkácsy Mihály egyik legjelentősebb alkotása együtt, Magyarországon maradhasson.

 

Tudni akarjuk, hogy igazak-e a sajtóban megjelent hírek, miszerint a kormány még csak nem is válaszolt a tulajdonos, Hamilton Galéria ajánlatára. Ha a kormány valóban mindent megtett annak érdekében, hogy Munkácsy festménye Magyarországon maradhasson, akkor mutassa be a kanadai ajánlatra tett hivatalos válaszát!

 

 

Együtt – PM Szövetség

 

Budapest, 2011. július 11.