letelepedési kötvény
Megosztás
2018.5.23. |

A Párbeszéd szerint az Államadósság Kezelő Központtól kapott adatokból bebizonyosodott, hogy óriási anyagi károkat okozott a magyar lakosoknak a letelepedési kötvényprogram, ezért a párt újra kezdeményezni fogja a Rogán által megálmodott konstrukció megszüntetését, valamint a nyerészkedő offshore cégek megadóztatását.

A G7 gazdasági portál megkapta az Államadósság Kezelő Központtól a négy év alatt kibocsátott kötvények adatait, amelyből kiderült, hogy a magyar állam 17,5 milliárd forintot veszített a letelepedési kötvényeken, vagyis minden magyar embert 18 ezer forintos kár ért. A kötvényeket árusító offshore cégek, ugyanakkor 156 milliárdot nyertek az üzleteken.

A Párbeszéd szerint törvénymódosítással kell eltörölni a letelepedési kötvény bizniszt, hiszen a program csak szünetel, a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény ugyanis a mai napig nem módosult, emellett indokolt az alapos kivizsgálás is, valamint különadóval kell sújtani értékesítést végző offshore cégeket.

Budapest, 2018. május 23.

Barabás Richárd, a Párbeszéd szakpolitikusa
Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság  MSZP-s tagja

 

Csatlakozz!