Megosztás
2015.7.27. |

A Fidesz-KDNP szolgákat akar, nem kiművelt emberfőket. Erről szól az egész, centralizált közoktatás; meg a tankönyvpiac lenyúlásáról. Nem meglepő, hogy Hoffmann Rózsa utódja, Czunyiné Bertalan Judit a saját, plágium-botrányba keveredett barátnőjét nevezi ki igazgatónak egy budapesti, egy fideszes képviselőt pedig egy tatabányai gimnázium élére, miközben a helyi közösség, a diákok, szülők, pedagógusok elutasítják a központ jelöltjét. Czunyiné megbukott, a PM lemondásra szólítja fel.

 

A budafoki Budai Nagy Antal gimnázium élére azt a Manolovitsné Erdőközi Orsolyát nevezte ki az államtitkár, aki még egy igazgatói pályázatot sem tud megírni egyedül. Plagizált pályázatot adott be. Milyen példát fog mutatni a diákoknak? A Btk. a társadalomra veszélyes, haszonszerzés céljából elkövetett plágiumot bünteti! Vagy mostantól nem intő, hanem dicséret jár a puskázásért, mint Semjén Zsoltnak?

 

Az államtitkár, aki korábban a megyében politizált, a tatabányai Bárdos László Gimnázium esetében a tantestület és a diákönkormányzat véleményét veszi semmibe, hogy egy fideszes képviselő lehessen az igazgató. A Csongrád megyei Algyőn és – országszerte – az NGM-hez került szakiskolákban is hasonlóan botrányos vezető-váltások zajlanak. 

A Párbeszéd Magyarországért felszólítja az államtitkárt, hogy mondjon le, de még előtte vonja vissza a két kinevezést, és kérjen bocsánatot a szülőktől, diákoktól, tanároktól!

 

Budapest, 2015. július 27.

 

Dr. Erőss Gábor, a PM elnökségi tagja