Megosztás
2016.7.1. |

A Párbeszéd Magyarországért továbbra is kiáll a Városliget, mint közpark fejlesztése mellett és elutasítja a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. hazug propagandáját. A Múzeum-projektről soha nem volt társadalmi egyeztetés, és fák sem nőnek a mélygarázsok tetején.

 

A Ligetvédő civilek már három hónapja igyekeznek felhívni a közvélemény figyelmét arra, hogy a Városligetbe tervezett, százmilliárdokba kerülő hatalmas múzeumi épületek veszélyeztetik a Városliget fáit és pihenőpark funkcióját. A több ezer négyzetméteres földalatti kiállítóterek és mélygarázsok pedig a környező házakra tolhatják az egykor mocsaras Városliget talajvizét. 

 

A Párbeszéd Magyarországért nem véletlenül kezdeményezett népszavazást a kérdésben, közvéleménykutatások szerint a budapestiek háromnegyede ellenzi a környezetromboló beruházást.  A Közlekedési Múzeum átépítése elleni demonstráció során agresszívan fellépő feketeruhás verőemberek jelzik a beruházók álláspontját: tárgyalás helyett erővel és százmilliós kommunikációs kampánnyal akarják megakadályozni, hogy kiderüljön az igazság.  

 

A birtokvédelmi eljárás miatt bármikor elkezdődhet a civil tiltakozók rendőri erővel való eltávolítása, ezért a Párbeszéd Magyarországért arra kér mindenkit, akinek fontosak a budapesti zöldfelületek, hogy figyelje a híreket és jelenlétével segítse a Ligetvédők harcát a Városligetért! Az ellenzéki pártoktól pedig azt várjuk, hogy fogalmazzanak meg egyértelmű véleményt az üggyel kapcsolatban.

 

Budapest, 2016. július 1.

Szabó Rebeka

Zugló PM-es alpolgármestere, szakpolitikus

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!