Megosztás
2015.1.28. |

Az előválasztásról szóló politikai vita helyett szakmai műhelymunkára van most szükség. A PM alapítványa, a Megújuló Magyarországért Alapítvány (MMAA) ezért szakértői fórumot kezdeményez az alternatívák kidolgozására és megvitatására.

 

A 2014-es választáshoz közeledve először Karácsony Gergely, a PM társelnöke vetette fel, hogy az ellenzéken belüli vetélkedést nem zárt ajtók mögött, hanem nyilvános versenyben kellene eldönteni. Akkor erre nem mutatkozott kellő fogadókészség, a folytatást pedig mindenki ismeri.

 

Nekünk továbbra is meggyőződésünk, hogy átlátható és méltányos versenyben kell kiválasztani az ellenzéki kihívókat, ami segít megtalálni a legjobb helyi jelölteket, és egyben mozgósítani az ellenzéki választókat. Úgy tűnik, ezúttal van esély a konszenzusra, és van idő az alternatívák kidolgozására.

 

A Megújuló Magyarországért Alapítvány ezért szakértői fórumot; műhelymunkát és rendszeres szakmai beszélgetéseket kezdeményez, ahol politikai kutató és elemző cégek, intézetek, think tankek képviselői, az akadémiai szféra kutatói, a pártalapítványok és a társadalmi mozgalmak szakértői gondolkodnak együtt.

Informális megkeresésünkre több komoly szakmai szervezet is úgy reagált, hogy részt vennének a háttérmunkában és a vitákon. Így most a demokratikus pártok alapítványait és az ellenzéki mozgalmakat keressük meg, a hasonlóan pozitív válasz reményében.

 

Budapest, 2015. január 28.

 

Tordai Bence

ügyvezető alelnök, MMAA