Megosztás
2015.10.26. |

Egy svájci repülési szakportál szerint felfegyverzett orosz harci gépek repültek át Magyarország fölött. A Párbeszéd Magyarországért (PM) azonnali tájékoztatást vár Orbán Viktortól és honvédelmi miniszterétől. Ha igaz a hír, Orbánnak magyarázatot kell adnia, miként parádézhat itt Putyin légiereje!

 

Orosz bombázók kényükre-kedvükre használják a magyar légteret, útban a vitatott célú szíriai légicsapások célpontjai felé. Putyin szíriai kavarásához, amely csak növeli a káoszt, Magyarország nem asszisztálhat!

Bizonyított tény, hogy az orosz gépek Szíriában nem(csak) az embertelen Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezet hadseregét, hanem a velük szembenálló csapatokat is bombázzák, így hozzájárulva az Iszlám Állam sikereihez.

Ha az oroszoknak valóban légtérhasználati hozzájárulást adtak, akkor Orbánék közvetve a világ legveszélyesebb terrorszervezetét támogatják. Ha pedig a putyini légierő engedély nélkül használja egy NATO-tagállam légterét, annak beláthatatlan következményei lehetnek.

A PM felszólítja Orbán Viktort és Simicskó István honvédelmi minisztert, hogy azonnal adjanak teljes körű tájékoztatást és magyarázatot, hogy az orosz hadsereghez tartozó légi járművek, mennyi időre és milyen hadművelethez kaptak légtérhasználati engedélyt.

 

 

Budapest, 2015. október 26.

Tordai Bence, a PM szóvivője