Fazekas_Sándor
Megosztás
2015.4.3. |

A Párbeszéd Magyarországért szerint abszurd és elfogadhatatlan, hogy Fazekas Sándor még mindig miniszter azok után, hogy kiderült, miniszteri biztossá nevezte ki az igazoltan nemzetbiztonsági kockázatot jelentő Kiss Szilárdot. A PM szerint Orbán Viktor kormányfőnek nyilatkoznia kell arról, hogy a felelősséget nem vállaló agrárminiszter ezek után is élvezi-e a bizalmát.

 

Szabó Tímea, a PM országgyűlési képviselője korábban írásbeli kérdéssel fordult Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterhez, azt tudakolva, hogyan nevezhette ki az alvilági kapcsolatokat ápoló Kiss Szilárdot miniszteri biztossá, miután az fennakadt a nemzetbiztonsági ellenőrzésen.

 

A miniszter, az eredeti kérdést megkerülve, azt válaszolta, hogy Kiss remek munkát végzett az agrártárcánál és ő egyébként sem volt a közvetlen munkatársa, hiszen Kiss Moszkvában dolgozott.

 

A tárcavezető a nemzetbiztonsági vizsgálat titkosságára hivatkozik, de arra az aggasztó problémára továbbra sem ad elfogadható magyarázatot, hogyan lehetséges, hogy közpénzből miniszteri biztosként alkalmazott egy, az Alkotmányvédelmi Hivatal által végzett nemzetbiztonsági átvilágításon kétszeresen megbukott személyt. 

 

Fazekas Sándor írásbeli kérdésre adott válasza az alábbi linken elérhető:

http://www.parlament.hu/irom40/03826/03826-0001.pdf

 

Budapest, 2015. március 3.

 

Barabás Richárd, PM önkormányzati képviselője

 

(kép forrása: 168óra)