Karácsony_Gergly_sajttáj_zugló_20141003
Megosztás
2014.10.3. |

Mintegy húszmillió forintos kárt okozott a zuglói önkormányzatnak az, hogy a MTK-val kötött, a Lantos Mihály sporttelep átadásáról szóló szerződés ellenére is az önkormányzat állja a létesítmény költségeit. 

    Erről Karácsony Gergely, a szövetség kerületi polgármesterjelöltje beszélt a komplexum bejárata előtt tartott pénteki sajtótájékoztatóján. Bemutatta a szerződés másolatát, és azt mondta, a szerződést úgy kötötték meg június 3-án, hogy az aláíráskor az MTK "birtokban van", ezért minden költség és kötelezettség a sportklubot kell, hogy terhelje. 
    Ehhez képest augusztus 23-án az önkormányzat sporttal foglalkozó kft.-jének a költségvetését 12 millió forinttal kellett megemelni, ugyanis továbbra is az önkormányzat cége fizeti a sporttelep összes költségét - folytatta Karácsony Gergely. Hozzátette, vélhetően az a havi bruttó kétmillió forint sem folyt be, amit az MTK-nak fizetni kellene a terület használatáért. Számításaik szerint így összességében húszmillió forintos kár érte az önkormányzatot.
    Elmondta, hogy mindezek miatt pénteken jelentős vagyoni kárt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt tettek feljelentést.
    Kratochwill György, az Együtt-PM zuglói képviselőjelöltje kijelentette: nem az MTK és Zugló együttműködése ellen szólalnak fel, csupán azt szeretnék elérni, hogy olyan megállapodás szülessen, amelyik mindkét fél számára egyensúlyba hozza a jogokat és a kötelezettségeket. Hangsúlyozta, hogy a területen lévő épületeket fel kell újítani és örömmel veszik az MTK tervét, hogy a sporttelepre egy "stadiont kíván építeni".
    Az esemény végén megjelent a helyszínen Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője, az MTK elnöke, aki vitába keveredett Karácsony Gergellyel. A kormánypárti politikus azt mondta, az önkormányzat nem fejlesztette a sporttelepet, az MTK pedig előállt egy elképzeléssel, hogy fenntartják a létesítményt, ahol áldatlan állapotok uralkodnak. Egyúttal kijelentette, hogy amint a birtokbavétel megtörténik, a fenntartás minden költséget az MTK állja, amire válaszul Karácsony Gergely többször is elmondta, hogy az irat alapján ez már megtörtént.
    Deutsch Tamás nem volt hajlandó elfogadni azt az állítást, hogy a zuglói önkormányzat az MTK helyett fizetné a számlákat, egyúttal azt mondta Karácsony Gergelynek, hogy magatartása "okvetetlenkedő, kimondottan rosszindulatú", a zuglói polgárok ellen irányul, és szomorú, hogy az Együtt-PM jelöltje politikai törekvései érvényesítéséhez ürügyül használja a kerületi sportlétesítmény-fejlesztés ügyét.
    Deutsch Tamás úgy összegzett, hogy Karácsony Gergely állításai nem felelnek meg a valóságnak, azok csúsztatások, amire a polgármesterjelölt azt felelte, hogy az EP-képviselőnek el kellett volna olvasnia a szerződést.


2014. október 3., péntek - MTI -