Párbeszéd
Megosztás
2017.4.20. |

Még kiszolgáltatottabbá tenné a kormány a munkavállalókat: háromszorosára emelné a munkaidőkeret maximális lehetséges hosszát. A munkáltatók munkaszervezési mozgásterét szélesítő javaslatot ismét minden előzetes egyeztetés nélkül nyújtotta be a Fidesz. Az új szabályozás a szabadságkiadás szempontjából is hátrányt jelentene a munkavállalóknak.

A Fidesz újabb lépése újra rávilágít arra, hogy a párt vezetőit hidegen hagyja a hazai munkahelyek minősége.  Magyarországon a valódi állások aránya 37 százalék a Gallup mérése szerint. Ideiglenes állások, nem pedig valódi állások jöttek létre nagy számban az utóbbi években. A versenyszférában még mindig nem érte el a teljes munkaidőben foglalkoztatottak létszáma a 2008-as szintet.

A Párbeszéd szerint a munkahelyek mennyisége mellett azok minősége is fontos. A párt a kormány politikájával szemben fogalmazta meg a "Mindenki számít!" programjában, hogy szűkíteni kell a munkáltatók mozgásterét a munkaszervezést, a munkaidő beosztását illetően, mert családokat tesz tönkre az egyoldalúan munkaadó-párti szabályozás.

 A Párbeszéd a kiszámítható munkaidőt tartja célnak és a törvényileg évente minden munkavállalónak egységesen 30 nap szabadságot biztosítana, amelynek legalább felével a munkavállaló rendelkezne.

Budapest, 2017. április 20.
Párbeszéd Sajtó

 

Ismerd meg a Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/

Csatlakozz, mert tenni kell!