Megosztás
2016.10.5. |

A Párbeszéd Magyarországért "Mindenki számít!" címmel 11 pontos vitairatot készített és hozott nyilvánosságra, amelyben többek között az alapjövedelem bevezetésére, a négynapos munkahétre és az egészségügy átalakítására tesz javaslatokat.

 

    A vitairatot bemutató szerdai, budapesti sajtótájékoztatón Karácsony Gergely társelnök azt mondta, a Magyarországon uralkodó politikai elit szemében senki sem számít, de a Párbeszéd olyan országot szeretne, ahol mindenki számít. Szerinte itt az ideje, hogy az ellenzék a "2010 előtti világ visszasírása helyett" a 21. századi Magyarországról beszéljen, mert csak akkor van esély a kormányváltásra, ha egy világos víziót tudnak felmutatni.
    A párt másik társelnöke, Szabó Tímea a részleteket ismertetve ismét kiemelte, hogy a Párbeszéd mindenki számára garantálná az alapjövedelmet, a közszférában pedig úgy vezetne be négynapos munkahetet, hogy a bérek nem változnának. Az ellenzéki párt praxisközösséget hozna létre, megalkotná a felnőtt védőnői rendszert, megszüntetné a várólistákat, visszaszorítaná a kórházi fertőzéseket - mondta a képviselő. Közlése szerint a tankötelezettség korhatárát 18 évre emelnék és országos fejlesztési programot is terveznek. 
    A vitairat a felsoroltak mellett az otthonteremtéssel, a nagy vagyonok, az óriáscégek és a környezetszennyezés adóztatásával, a korrupció visszaszorításával, a részvételi demokráciával, a nők és férfiak közötti egyenlőtlenségek felszámolásával, a környezetvédelemmel és az EU megerősítésével is foglalkozik.
    A vitairatra óriásplakátokon és internetes hirdetésekben próbálja majd felhívni a figyelmet a Párbeszéd.

 

Budapest, 2016. október 5., szerda (MTI)

 

Mindenki számít!
Csatlakozz!