szasbótímea
Megosztás
2016.7.3. |

Több, mint 350 ezer rászoruló gyermek idén nyáron sem fog tudni részt venni a nyári gyermekétkeztetési programban. A kormány hazudik, amikor azt állítja, hogy megoldotta a szünidei étkeztetést.  A Párbeszéd Magyarországért szerint azonnali plusz forrás bevonására és a közétkeztetés reformjára van szükség ahhoz, hogy egyetlen gyerek se maradjon meleg étel nélkül.

Czibere Károly államtitkár a napokban arról beszélt, hogy idén akár 200 ezer gyermek is részt vehet a nyári gyermekétkeztetési programban. Azt azonban nem tette hozzá, hogy további 350 ezer rászoruló gyermek jogosult még erre az ellátásra, akik viszont két és fél hónapig nem jutnak napi egyszeri meleg ételhez. A korábbi gyakorlattól eltérően az étkeztetést a szülőknek kell igényelni az önkormányzatoknál, amiről több tízezer család nem tud, mert nem kapnak tájékoztatást. Ráadásul milliárdok hiányoznak még az ellátásból.

A kormány továbbra sem képes végleg felszámolni a gyermekéhezést Magyarországon. Félmegoldások születnek, és a kormánytagok mellébeszéléssel próbálják elterelni a figyelmet a valóságról. A Párbeszéd Magyarországért az elmúlt években minden szünidő előtt beadott egy olyan javaslatot, mellyel mind az 550 ezer jogosult gyermek legalább napi egyszer meleg ételhez jutott volna, a hétvégéket is beleértve. A kormánypárti képviselők azonban minden alkalommal lesöpörték az asztalról a javaslatokat.

Az Orbán-kormány szívtelenségével szemben a Párbeszéd Magyarországért nem adja fel a harcot, nem hagyhatjuk, hogy egyetlen gyermek is éhezzen.

Budapest, 2016. július 3.

Szabó Tímea

a Párbeszéd Magyarországért társelnöke, országgyűlési képviselő

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!