Megosztás
2014.9.26. |

Az Együtt-PM a vagyonosodási vizsgálat mellett vagyonnyilatkozati eljárást is kezdeményez

 

Az Együtt-PM Szövetség felszólítja Szijjártó Péter külügyminisztert: a nyilvánosság előtt adjon számot vagyonának gyarapodásáról! Ne titkolja el, miből él, és miből vásárolta meg számos ingatlanát, miközben kizárólag a politika világában dolgozott! A pártszövetség a vagyonosodási vizsgálat mellett vagyonnyilatkozati eljárást is kezdeményez.

 

Szijjártó Péter évek óta lényegesen több pénzt tesz félre, mint amennyi fizetést – kizárólag közpénzből – kap. Megtakarítása 82 millió forint, miközben jelentősen növelte ingatlanvagyonát, a napokban egy 167 milliós dunakeszi villát vásárolt meg. A „miből?” kérdést firtató RTL Klubnak a miniszter elsőként arról beszélt, hogy 80 milliót saját zsebből fizetett, felesége és annak szülei 20 millióval járultak hozzá, 67 milliót pedig Szijjártó szülei adtak ajándékba és kölcsönbe. A választ később úgy módosította: megtakarításaiból 68 millió forint származott, 20 milliót felesége és annak szülei adtak, Szijjártó Péter szülei pedig 79 millió forinttal járultak hozzá a vételhez.

Az Együtt-PM Szövetség azt követeli, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter részletesen számoljon el a nyilvánosság előtt: miből él, és hogyan volt képes azt a hihetetlen vagyongyarapodást elérni, amit az utóbbi években produkált? Szeretnénk tudni azt is: mi az oka annak, hogy előzőleg 80, majd 68 milliós önrészről számolt be?

Szijjártó Péter mesés vagyonosodása túlmegy az ésszerűség határán. Ha megélhetésre egyáltalán nem költ, akkor is évi 20 százalék körüli hozamot kellett elérnie befektetésein, amit bármelyik pénzügyi tanácsadó vagy bróker megirigyelhet. De akkor miből él ő, és gyesen lévő felesége? Miből tartják el két gyermeküket? Reméljük, hogy a sokadik sajtómegjelenés és nyilatkozatmódosítás után végre az Együtt-PM Szövetség által kezdeményezett vagyonosodási és vagyonnyilatkozati eljárások fényt derítenek erre.

 

Budapest, 2014. szeptember 26.

Együtt-PM Szövetség